Neuveriteľne lahodné tiramisu

Recept: Neuveriteľne lahodné tiramisu

Tiramisu je obľúbený taliansky nepečený dezert, ktorý sa dokonale hodí k šálke espressa, prípadne akejkoľvek kávy. Ak si aj vy najradšej zamlsáte pri popíjaní tohto čierneho pokladu, tiramisu je na túto príležitosť ako stvorené. Hoci je samotná príprava dezertu nenáročná, zážitok z neho je ako z najdokonalejšieho pokrmu. Vyskúšajte tento overený recept na tiramisu.

Čo potrebujeme na tiramisu

  • 500 g mascarpone (s obsahom aspoň 75 % tuku)
  • 110 ml žĺtkov
  • 500 g dlhých piškót, napríklad Pafino
  • 110 g krupicového cukru
  • 300 ml espressa
  • 50 ml likéru Amaretto, prípadne môžete použiť i kvalitnejší rum
  • hrsť postrúhanej horkej čokolády
  • najemno zomletú kávu

Ako pripraviť tiramisu

1. Žĺtky vymiešame spoločne s cukrom na hustú penu, miešame dovtedy, kým v nej nezostanú žiadne kryštáliky cukru.

2. Do žĺtkovej peny primiešame mascarpone, mixér necháme stranou a miešame „lízatkom“, kým nezískame hladký krém.

3. Piškóty nachvíľu, na pár sekúnd namočíme do kávy zmiešanej s rumom, resp. Amarettom a následne nimi vystelieme dno nádoby, ktorá by mala byť hlboká aspoň 10 cm.

4. Na piškóty rozotrieme približne polovicu krému a poukladáme druhú vrstvu piškót, ktoré sme si už nemočili v kávovo-amarettovej zmesi. Na druhú vrstvu natrieme zvyšok krému, uhladíme a aby sa prepojili chute, tiramisu stuhlo a piškóty nasiakli, dáme na noc do chladničky.

5. Na záver tiramisu ozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou a zľahka posypeme zomletou kávou. Môžeme podávať, užívajte si tento dezert.

0 0 vote
Article Rating
Viac článkov
Dovolenka v Bulharsku
Dovolenka v Bulharsku