Polievka z medvedieho cesnaku s krupicovými haluškami

Recept: Polievka z medvedieho cesnaku s krupicovými haluškami

Sezóna medvedieho cesnaku je pomerne krátka, predĺžiť ju však môže priaznivé počasie, a tak v lepšom prípade máme viac ako dva mesiace, aby sme si pripravili skvelé jedlá z tejto byliny. Jedným z nich môže byť aj polievka z medvedieho cesnaku s krupicovými haluškami – zahreje, trochu zaštípe, no zároveň pohladí vďaka smotane. Vyskúšajte náš recept na tento pokrm.

Čo potrebujeme na polievku z medvedieho cesnaku

  • dve plné hrste čerstvého medvedieho cesnaku
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 3 PL hladkej múky
  • 200 ml smotany
  • 1 väčšia cibuľa
  • biele korenie
  • mletá rasca
  • soľ
  • bravčová masť
  • voda

Na krupicové halušky

  • 1 vajce
  • detská krupica
  • voda
  • štipka soli

Ako pripraviť polievku z medvedieho cesnaku

1. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno a vo väčšom hrnci orestujeme na bravčovej masti.

2. K cibuli pridáme hladkú múku a za neustáleho miešania si urobíme svetlú zápražku. Tú následne zalejeme približne 1,2 litrom vody a necháme zovrieť.

3. Medzitým si ošúpeme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a spoločne s bielym korením, mletou rascou a soľou pridáme do hrnca. Necháme variť pod pokrievkou, kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Následne si umyjeme a osušíme medvedí cesnak, nakrájame ho na menšie kúsky, a keď sú zemiaky mäkké, pridáme ho spoločne so smotanou do hrnca. Necháme chvíľu povariť, stačí aj 5 minút.

5. Zoberieme si tyčový ponorný mixér a obsah hrnca dôkladne rozmixujeme.

6. Vo väčšej šálke si vyšľaháme vajce, pridáme asi 3 PL vody a pridávame krupicu, kým nám nevznikne hustá hmota na halušky. Lyžicu ponoríme do hrnca s polievkou a následne si na jej špičku naberieme budúcu halušku, ktorú „vypustíme“ do polievky. Mala by sa sama odlepiť. Takto urobíme všetky halušky, necháme asi tri minúty povariť, odstavíme, necháme mierne vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku