Pravý Ceasar's šalát

Recept: Pravý Ceasar’s šalát

Tento pokrm patrí medzi klasiky, ktoré nájdete prakticky v menu každej reštaurácie v „oddelení“ šaláty. Zaujímavosťou však je, že Ceasar’s šalát vám s najväčšou pravdepodobnosťou všade pripravia trochu inak – niekde sú na vrchu kuracie prsia, inde slaninka, tam zase vajíčko, dresing raz chutí sviežo, inokedy je ťažší. To nie je žiadny problém, inovácie do kuchyne rozhodne patria. Problémom však môže byť to, že už to nie je ten pravý Ceasar’s šalát, na ktorý ste sa tešili. Ak vás zaujíma, ako pripraviť ten jediný originál, vyskúšajte náš recept.

Čo potrebujeme na Ceasar’s šalát

  • 6 PL majonézy
  • 4 – 5 filet nakladaných ančovičiek
  • 1 PL hrubozrnnej horčice
  • 2 PL nastrúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 rímsky šalát
  • toastový chlieb
  • olivový olej na opečenie krutónov
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Ako pripraviť Ceasar’s šalát

1. Začneme s prípravou dresingu na Ceasar’s šalát: v mixéri si rozmixujeme ančovičky, nastrúhaný parmezán a trochu vody.

2. Keď sú ančovičky rozmixované nahladko, pridáme majonézu, horčicu, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne mleté korenie a opäť krátko pomixujeme.

3. Toastový chlieb zbavíme kôrky a striedku nakrájame na menšie rovnako veľké kocky. Ak by sa rozmery výrazne líšili, niektoré krutóny by boli prepečené, iné by nemuseli byť chrumkavé vôbec.

4. Nakrájaný toastový chlieb dáme na plech a dáme ho sušiť v rúre vyhriatej na 100 °C, kým nebude chrumkavý.

5. Na väčšej panvici si rozpálime olivový olej, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a chvíľku restujeme toastové krutóny.

6. Rímsky šalát dôkladne umyjeme, usušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na širšie pásiky. Tie zmiešame s pripraveným dresingom, na vrch dáme krutóny a plátky parmezánu. Dobrú chuť.

Tempo tip: Ak sa vám zdá takto pripravený Ceasar’s šalát trochu fádny, na vrch si môžete pridať aj spomínané naprírodno ugrilované kuracie prsia či opečenú slaninu. Pozor: to však už nebude pravý Ceasar’s šalát.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku