Rýchle zeleninové lečo s tofu a pučenými zemiakmi

Recept: Rýchle zeleninové lečo s tofu a pučenými zemiakmi

Rýchle, ľahké, chutné a zdravé. Také je zeleninové lečo s tofu, a keď ho doplníte ešte pučenými zemiakmi s trochou mlieka a masla, na stole máte skvelý jarný obed. Vďaka pridaniu mrkvy a červenej šošovice získate ľahko stráviteľný, no zároveň príjemne sýty obed. Príprava tohto pokrmu vám zaberie približne 30 minút a čas, ktorý vám zvýši, môžete venovať aktivitám, ktoré robíte na jar o kúsok radšej ako varenie. Čo budete potrebovať na tento recept?

Čo potrebujeme na zeleninové lečo s tofu

  • 5 väčších, mäkších rajčín (môžeme ich nahradiť aj paradajkovým pyré)
  • ½ hrnčeka červenej šošovice
  • 2 väčšie mrkvy
  • biele tofu Lunter
  • 2 menšie cibule
  • 6 zemiakov
  • kurkuma
  • olivový olej
  • soľ
  • maslo
  • mlieko
  • cukor

Ako pripraviť zeleninové lečo s tofu

1. Na panvici si rozpálime olej, pridáme asi 1,5 PL kryštálového cukru, keď sa začne rozpúšťať, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a chvíľu porestujeme. Cukor príjemne stiahne kyslosť rajčín a vyváži celkovú chuť pokrmu.

2. Následne pridáme nakrájané paradajky, mrkvu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, šošovicu a zalejeme vodou.

3. Osolíme podľa chuti, pridáme asi 2 PL kurkumy, premiešame a dusíme približne 20 minút, v prípade potreby dolejeme vodu.

4. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a asi 20 minút varíme v osolenej vode, ktorú môžeme dochutiť aj mletou rascou. Keď sú zemiaky uvarené, scedíme ich, pridáme k nim trochu masla, trochu mlieka alebo šľahačkovej smotany a popučíme.

5. Keď začína mrkva a šošovica mäknúť, pridáme na menšie plátky nakrájané tofu. Ochutnáme a ak sa nám zdá lečo stále trochu kyslé, môžeme pridať tiež trochu mlieka, ktorá chuť jedla opäť zjemní.

6. Po 10 minútach by malo byť tofu mäkké, odstavíme a pod pokrývkou necháme dôjsť ešte 10 minút. Dobrú chuť.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku