cviklový šalát

Recept: Šalát z cvikly, pomarančov a rukoly

Počas zimy o chutnú cviklu či šťavnatý pomaranč nie je núdza. Prečo to nevyužiť a spojiť ich do jedného jedla. Hovoríte si, že tieto dve suroviny sa k sebe nehodia? Zahoďte predsudky a vyskúšajte tento recept na šalát z červenej repy, pomaranča, rukoly, vlašských orechov a lahodného horčicovo-medového dresingu. Ako na to?

Čo potrebujete na šalát

  • 3 stredne veľké cvikly
  • 2 pomaranče
  • 1 šálka rukoly
  • ½ hrnčeka nasekaných vlašských orechov
cviklový šalát


Čo potrebujete na dresing

  • 1 ČL nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 PL čerstvej pomarančovej šťavy
  • 1 PL medu
  • 1 PL dijónskej horčice
  • olivový olej
  • vínny ocot
  • soľ
  • čierne korenie

Ako pripraviť šalát z cvikle, pomarančov a rukoly

1. Cviklu si dáme uvariť (cca 35 minút), ak máte radšej výraznejšiu chuť červenej repy, pokojne ju môžete upiecť aj v alobale (cca 100 minút).

2. Cviklu necháme vychladnúť, následne ju očistíme a nakrájame na stredne veľké kocky.

3. Počas čakania na vychladnutie si pripravíme dresing, všetky ingrediencie zmiešame, ochutnáme a výslednú chuť vyladíme podľa svojich preferencií – niekto má radšej viac horčicový dresing, iný medovejší.

4. Orechy si mierne opražíme na suchej vyhriatej panvici.

5. Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej mise. Podávame s opečeným chlebíkom alebo bagetkou.

Tip pre vás: Namiesto rukoly môžete použiť napríklad aj špenátové či iné listy.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku