Tradičná talianska polievka Minestrone

Recept: Tradičná talianska polievka Minestrone

Každý, kto sa len trochu obtrel o taliansku kuchyňu, pozná tradičnú polievku Minestrone. Opäť ide o národné jedlo, ktoré vám pripravia inak v každej rodine – práve to je na tomto pokrme krásne. Zaujímavosťou je, že v minulosti ho pripravovali najmä chudobnejší ľudia, ktorí túto polievku konzumovali ako hlavný chod. Pripravte sa teda na to, že ide o sýtejšie jedlo, ktoré je ako stvorené napríklad na večeru počas jesene. Čo budete potrebovať na polievku Minestrone?

Čo potrebujeme na polievku Minestrone

  • 1 stredne veľkú mrkvu
  • 1 stopkový zeler
  • 1 cibuľu
  • 200 g bielej fazule
  • 1 dl panenského olivového oleja
  • 2 veľké zemiaky
  • zeleninu podľa chuti (paradajky, cuketa, brokolica)
  • nastrúhaný tvrdý zrejúci syr na posypanie (ideálne Parmezán či Peccorino)
  • soľ

Ako pripraviť polievku Minestrone

1. Bielu fazuľu predtým, ako ideme pripravovať polievku, necháme na noc močiť v hrnci s vodou.

2. Keď začíname pripravovať polievku, fazuľu povaríme v rovnakej vode približne 25 minút a odstavíme.

3. Vo veľkom hrnci si na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, zeler a mrkvu, následne pridáme na kocky nakrájané zemiaky, spoločne restujeme asi 3 minúty a potom pridáme aj zeleninu, ktorú sme si zvolili podľa chuti. V prípade, že ste si zvolili paradajky, tie teraz nepridávajte, najskôr ich sparte, olúpte, zbavte časti s jadierkami, nakrájajte na kocky a až potom pridajte do hrnca.

4. Pridáme bielu fazuľu, zalejeme vodou a varíme približne 25 minút.

5. Z hrnca vyberieme asi ¼ všetkej zeleniny, prepasírujeme ju, vložíme späť do hrnca s polievkou a dôkladne premiešame. Chvíľu povaríme, naberieme do taniera, posypeme nastrúhaným syrom a môžeme podávať. Dobrú chuť.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku