Vegetariánske bolonské špagety

Recept: Vegetariánske bolonské špagety

Spaghetti bolognese alebo aj bolonské špagety sú pojem talianskej kuchyne. Legenda, ktorá si podmanila nielen Apeninský polostrov, ale takmer celú Európu. Cestoviny a paradajky sú pre túto oblasť povestné. Slováci zase dlhé stáročia varili vo veľkom zo strukovín. Rozhodli sme sa preto skombinovať našu lásku k strukovinám a tú taliansku k cestovinám a paradajkám. A tak vznikli tieto vegetariánske bolonské špagety.

Čo potrebujeme na vegetariánske bolonské špagety

  • 400 g červenej šošovice
  • 120 g sušených paradajok
  • 600 g konzerovavných paradajok
  • 250 g paradajkového pretlaku
  • 2 väčšie mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • olivový olej
  • kvalitné špagety

Ako pripraviť vegetariánske bolonské špagety

1. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubo.

2. Sušené paradajky si nakrájame na menšie kúsky a roztlačíme cesnak.

3. Vo veľkom hrnci zmiešame sušené paradajky, paradajky z konzervy, paradajkový pretlak, nastrúhanú mrkvu, cesnak, šošovicu a zalejeme približne 350 ml vriacej vody.

4. Túto zmes spolu varíme 45 – 60 minút, občas premiešame.

5. Tesne pred dokončením omáčky si pripravíme cestoviny.

6. Nakoniec všetko spolu zmiešame a môžeme podávať.

Tempo tip: Namiesto červenej šošovice môžete použiť aj červenú fazuľu.

Ako pripraviť vegetariánske bolonské špagety
0 0 hlasov
Hodnotenie článku