Vianočné burizonové ježe

Recept: Vianočné burizónové ježe

Pukance z ryže, aj takto môžeme označiť burizóny. Táto potravina sama o sebe veľa gastronomických zážitkov neprinesie, aj keď raz ju začnete jesť, je nesmierne ťažké prestať. Ak sa však k nej rozhodnete pridať karamel, tak razom dostáva úplne iný rozmer. A práve takým vianočným „koláčom“ sú burizónové ježe. Ako si ich pripraviť? Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Čo potrebujeme na burizónové ježe

  • 2 balíky burizónov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 397 g kondenzovaného mlieka (ideálne Salko)
  • 250 g masla

Ako pripraviť burizónové ježe

1. Vo veľkom hrnci si rozpustíme kryštálový cukor, keď začne karamelizovať, hrniec odstavíme z plameňa a prilejeme k nemu horúce Salko, ktoré sme si zohriali vo vodnom kúpeli.

2. K zmesi Salka a karamelu ešte za horúca pridáme jedno celé maslo a vymiešame do hladka.

3. Do tohto krému pridáme 2 balenia burizónov a dôkladne, tak aby každý kúsok bol obalený v karamelovej zmesi, premiešame.

4. Burizóny s karamelovým krémom necháme vychladnúť, keď sú vlažné, začneme z nich tvarovať pomocou ruky a polievkovej lyžice guličky.

5. Tie pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý po spracovaní všetkých burizónov dáme zachladiť do chladničky.

Tempo tip: Burizónové ježe máme celý čas v chladničke, pre lepšie možnosti uskladnenia ich môžeme jednotlivo dávať do papierových košíčkov. Pre lepšiu chuť odporúčame vytiahnuť aspoň 15 minút pred konzumáciou.

Všetky recepty z kalendára nájdete tu: https://www.temponabytok.sk/adventny-kalendar-receptov/

Adventný kalendár receptov
0 0 hlasov
Hodnotenie článku