Vianočné medvedie labky

Recept: Vianočné medvedie labky

Medveďku, daj labku, pôjdeme na svadbu. Takto sa začína obľúbená detská pesnička, medvedie labky však nie sú iba hlavným účastníkom tejto spievanky, ale tiež neoddeliteľnou súčasťou vianočného pečiva. Ak aj vy zbožňujete tento koláčik, vyskúšajte rokmi overený recept na medvedie labky.

Čo potrebujeme na medvedie labky

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g zomletých vlašských orechov
  • 180 g tradičného masla
  • 1 žĺtok
  • 1 ČL kakaa
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • mletá škorica
  • mletý klinček
  • tuk na vymazanie formičiek

Ako pripraviť medvedie labky

1. Vo väčšej mise si vymiešame v kompaktné cesto hladkú múku, práškový cukor, vlašské orechy pomleté na jemno, maslo, žĺtok, kakao, vanilkový cukor, trochu mletej škorice a trochu mletého klinčeka.

2. Vymiesené cesto dáme odpočívať do chladničky aspoň na pol hodiny.

3. Medzitým si formičky na medvedie labky vytrieme tukom, použiť môžeme napríklad Heru, slnečnicový olej alebo opäť maslo.

4. Z misy odoberáme cesto a prstami vtlačíme do formičiek.

5. Rúru si dáme vyhriať na 180 °C a medvedie labky vo formičkách a na plechu pečieme približne 10 minút.

6. Medvedie labky vyberieme z formičiek, necháme vychladnúť a následne obalíme v práškovom cukre.

7. Uložíme do sklenej dózičky s uzáverom, takto uskladnené nám vydržia aj viac ako 3 týždne, takže si ich môžeme pripraviť dopredu.

Tempo tip: Ak chcete, aby medvedie labky chutili ešte lahodnejšie, na obaľovanie si môžete vytvoriť zmes z práškového a vanilkového cukru.

Všetky recepty z kalendára nájdete tu: https://www.temponabytok.sk/adventny-kalendar-receptov/

Zobraziť všetky recepty
0 0 hlasov
Hodnotenie článku