Vianočné žĺtkové rezy

Recept: Vianočné žĺtkové rezy

Nie často sa stáva, že časovo aj postupovo nenáročný recept dokáže priniesť veľké zážitky. Žĺtkové rezy sú však žiarivým príkladom, že aj za hodinu dokážete pripraviť dezert, ktorý poteší aj tie najnáročnejšie jazyky.

Na žĺtkové rezy potrebujeme:

  • 300 g práškového cukru
  • 300 g masla
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 300 g polohrubej múky
  • 7 vaječných bielkov
  • silná zalievaná káva
  • 10 g kypriaceho prášku

Na polevu

  • 7 žĺtkov
  • 320 g cukru

Ako pripraviť žĺtkové rezy

1. Vo väčšej mise mixérom zmiešame cukor s mäkkým maslom do hladkého krému.

2. Následne pridáme pomleté vlašské orechy, múku a kypriaci prášok a premiešame.

3. Pre lepšiu orechovú chuť pridáme 8 PL silnej zalievanej kávy.

4. Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh a pridáme ho do cesta.

5. Plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme cesto.

6. Rúru si vyhrejme na 180 °C a pečieme približne 35 minút.

7. Kým sa cesto pečie, pripravíme si polevu: mixérom vymiešame z cukru a žĺtkov hustú penu.

8. Hneď ako vytiahneme koláč z rúry, natrieme ho polevou a necháme uschnúť a vychladnúť.

Tempo tip: Pri krájaní žĺtkových rezov si namočte dlhý a ostrý nôž do horúcej vody, pôjde vám to výrazne ľahšie a poleva sa vám nepoláme.

Všetky recepty z kalendára nájdete tu: https://www.temponabytok.sk/adventny-kalendar-receptov/

Adventný kalendár receptov
0 0 hlasov
Hodnotenie článku