Voňavé indické kura Tandoori s kuskusom

Recept: Voňavé indické kura Tandoori s kuskusom

Fanúšikovia indickej kuchyne istotne nedajú dopustiť na voňavé kura Tandoori. Ako príloha sa k nemu výborne hodí kuskus s čerstvými bylinkami. Kuracie mäso marinujeme v bielom jogurte so špeciálnymi indickými zmesami korenia, ktoré dodajú jedlu úžasnú vôňu a tiež chuť. Ako na to? Vyskúšajte náš recept na kura Tandoori s kuskusom.

Čo potrebujeme na kura Tandoori s kuskusom

  • 1 väčšie kurča
  • 500 ml bieleho jogurtu
  • 2 PL korenia garam masala
  • 2 PL tandoori
  • 1 limetka
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Na kuskus:

  • 500 g kuskusu
  • 1 l silného kuracieho vývaru
  • čerstvá mäta
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Ako pripraviť kura Tandoori s kuskusom

1. Začneme prípravou kurčaťa, to si naporcujeme a každú časť narežeme na strane s kožou pár rezmi – nemusíme sa toho báť, pokojne môžeme ísť hlboko. Následne kurča osolíme a okoreníme.

2. Do väčšej misy si dáme biely jogurt, prisypeme korenie tandoori i garam masala a dôkladne premiešame. Do jogurtovej zmesi vložíme mäso, prikryjeme alobalom či potravinovou fóliou a necháme marinovať celú noc.

3. Každý kúsok kuraťa zabalíme osve do alobalu, rúru si vyhrejme na 180 °C a na plechu pečieme kúsky kurčaťa približne 30 minút. Vďaka alobalu nám z mäsa nevytečie všetka šťava.

4. Kým sa nám pečie kurča, pripravíme si kuskus. Nasypeme ho do misy, zalejeme vriacim vývarom približne 1 cm nad úroveň kuskusu, pridáme nasekanú mätu a petržlenovú vňať a prikryjeme tanierom. Necháme odstáť približne 10 minút a kuskus ochutnáme, ak je mäkký, je pripravený. V prípade, že by bol ešte tvrdý, zalejeme ho ešte raz trochou vývaru a necháme vsiaknuť.

5. Voňavé indické kura Tandoori servírujeme s kuskusom a mesiačikmi limety, ktorým si mäso i prílohu môžete ešte dochutiť. Dobrú chuť.

Tempo tip: Korenie garam masala i tandoori si dokážete pripraviť i doma, je to však pomerne zložité a siahnuť budete musieť i po menej tradičných ingredienciách. Čo na to potrebujete? Napríklad pri príprave korenia garam masala zmiešate rímsku rascu, koriander, muškátový orech, škoricu, kardamom, klinček a biele korenie. Navyše, pre vašu spokojnosť je potrebné zvoliť správny pomer týchto korenín, čo najmä v začiatkoch môže byť problém. Preto odporúčame zájsť do obchodu s orientálnymi či bio potraviny, tieto korenia však nájdete aj vo veľkých obchodných reťazcoch.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku