Zostali vám vajíčka?

Zostali vám vajíčka?

3 rýchle recepty, ako ich zužitkujete

Vajcia sú skvelým zdrojom proteínov, rýchlo a na dlho vás zasýtia, dajú sa z nich pripravovať jedlá od výmyslu sveta, na slano, na sladko a chutia aj deťom. Ak vám zostali vajíčka, ktoré musíte rýchlo spotrebovať, máme pre vás 3 rýchle recepty na výdatné raňajky.

Vajíčkové muffiny

Potrebujete:

5 vajíčok

šunku

červenú papriku

mletú červenú papriku

rascu

1 lyžicu múky

1 lyžicu mlieka

štipku kypriaceho prášku

tvrdý strúhaný syr

Postup:

1. Pripravte si nelepivú silikónovú formu na muffiny. Ak by ste chceli tieto muffiny pripravovať v košíčkoch, nie je to dobrý nápad, rozmočili by sa vám.

2. Na panvici krátko opečte šunku nakrájanú na malé kocky. Pridajte na malé kocky nakrájanú červenú papriku. Odstavte.

3. Vo väčšej mise zmiešajte vajcia s predpripravenou šunkou a paprikou. Pridajte mlieko, mletú červenú papriku, rascu, lyžicu múky so štipkou kypriaceho prášku.

4. Cestíčko vylejte do muffinovej formy a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Keď budú vajíčka hotové, posypte muffiny strúhaným syrom a nechajte ešte pár minút zapiecť. Podávajte so šalátom z čerstvej zeleniny.

Vajíčkové muffiny

Nadýchaná omeleta

Potrebujete:

4 vajíčka

2 lyžice mlieka

1 lyžicu minerálnej vody perlivej

1 lyžicu masla

soľ

Postup:

1. Zásadné je vajíčka správne vyšľahať, tak získate nadýchanú konzistenciu a neodolateľne lahkú omeletu. Vajíčka mierne osoľte, pridajte mlieko a šľahajte pomocou metličky do peny. Na záver pridajte minerálnu vodu, zľahka premiešajte.

2. Medzitým si v panvici nechajte rozpustiť maslo, vylejte naň vajíčkovú zmes a omeletu pripravujte na miernom plameni. Keď bude zo spodu hotová, prevráťte ju, vypnite sporák a nechajte ju pár minút dôjsť.

Podávajte s čerstvým chlebom a domácim kečupom. Môžete ju tiež posypať bylinkami.

Dusená reďkovka na vajíčkach

Potrebujete:

4 reďkovky

4 vajíčka

soľ

korenie

petržlenovú vňať

1 lyžicu masla/olivového oleja

Postup:

1. Reďkovky očistite a nakrájajte na tenké plátky. Opečte ich do sklovita na masle.

3. Zalejte prešľahanými vajíčkami a pripravte niečo ako praženicu. Dochuťte soľou, korením a pred servírovaním posypte petržlenovou vňaťou.

Takáto bleskovka chutí aj deťom – je výbornou alternatívou k hríbikovej praženici, ktorej by sa malí jedáli mali vyhnúť aspoň do 6 rokov.

Dusená reďkovka na vajíčkach
0 0 hlasov
Hodnotenie článku